Kakaós-szilvás alapsüti

  • 2013.08.29.
  • 0

Külön kérésre az egyszerű, gyors sütirovat is folyamatosan frissül. Ez például pompás kis kora őszi tétel eredetileg cukorral, liszttel, szokásos módon, de megcsináltam mindenmentesen is, leírom, hátha kell valakinek - igen, tudom, hogy kell - de azért úgy egész más. Finom úgyis, de az állaga nem ugyanaz. Ha fejre állok, akkor se. Így aztán inkább nem állok fejre.Hozzávalók 18 centis formához:1 db 2 dl-es pohár – ezzel mérjük ki az alapanyagokat (elromlott a mérlegem)1 db tojásfél pohár cukorfél pohár tej1 mokkáskanál (házi) vanília kivonat100 g vaj1 pohár liszt2 teáskanál sütőpor2 evőkanál cukrozatlan kakaópor4-5 db szilva - inkább több!1. Sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk.3. A tojást, a cukrot, a tejet, a vanília kivonatot és a megolvasztott vajat habverővel kikeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a két tál tartalmát összeöntjük, és csomómentesre keverjük.4. A masszát a tortaformába öntjük, belenyomkodjuk a szilvadarabokat és kb. 25 perc alatt készre sütjük.Majdnem paleosan így néz ki:1 db tojás40 g nyírfacukor1 dl mandulatej100 g kókuszzsír1 pohár kókuszliszt és mandulaliszt keverve2 evőkanál kakaópor2 teáskanál szódabikarbónaUgyanúgy készül, csak itt a végén szinte gyurmázható a massza, kézzel bele lehet egyengetni a formába. Cserébe a kész süti is kekszesebben morzsalékos, nem piskótás, mint a fenti. Na hát ilyen.A kókuszzsír, a kókuszliszt és a mandulaliszt, no meg a nyírfacukor továbbra is Nature Cookta termék, nálam az vált be, itt lehet kapni pl.Eredetileg a Díványon jelent meg a felső verzió.