Nyári cheesecake

  • 2013.07.04.
  • 7

No ezt a tortát még múlt héten csináltam, villámgyorsan, pánikmegoldásként, közvetlenül életem első teniszezése után, ami annyira elvette az eszemet, hogy elfelejtettem gyümölcsöt venni, így a tetejére már csak fagyasztott jutott, de az legalább szép. Az mondjuk kiderült, hogy a világ még nincs felkészülve az én tenisztudásomra, pedig ahogy én tollasozok a teniszpályán, nem tollasozik úgy senki, de nekem akkor is nagy élmény volt. Egyszer úgyis megtanulok jól játszani. Elvégre sütni is megtanultam.Hozzávalók (26-os tortaformához):175 g darált háztartási keksz70 g vaj250 g vegyes bogyós gyümölcs450 g natúr krémsajt130 cukor4 db tojás1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibéleljük a tortaformát sütőpapírral.2. A vajat megolvasztjuk és a darált keksszel elkeverve a tortaforma aljába nyomkodjuk, lehetőleg vizes tenyérrel.3. A tojásokat kikeverjük a krémsajttal és a cukorral.4. A tortalapra előbb rászórjuk a gyümölcs felét, majd ráöntjük a krémsajtos keveréket és kb. 40 percig sütjük. (sütőnként ezt változhat, az a lényeg, hogy a szélein már kezdhet pirulni a torta és tűpróbával is teszteljük).5. Ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából és a maradék gyümölcsöt a tetejére halmozva tálaljuk.