Kókuszos-meggyes csokitorta - BB-torta 16.

  • 2013.06.05.
  • 3

BB-torta 16. Sweet sixteen. No nem év, hanem hónap. BB egyre nagyobb és okosabb, és ráadásul még ő a legszebb is. Micsoda szerencse, ugye?:) Újabb miniszülinapi torta.Hozzávalók:A csokis részhez:2 db tojás1 dl étolaj0,5 dl tej60 g cukor6 g (házi) vaníliás cukor - ha bolti, akkor fél tasak100 g étcsoki60 g liszt1 mokkáskanálnyi sütőpor2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)A kókuszos részhez:1 db tojás40 g cukor6 g (házi) vaníliás cukor - ha bolti, akkor fél tasak4 evőkanál tejföl100 g kókuszreszelék1-2 maroknyi meggy (télen befőtt)1. Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát és előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsepegtetjük.2. A kókuszos részhez a tojást kikeverjük a cukrokkal, majd a tejföllel is és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket és azzal is alaposan átkeverjük. Ha megvagyunk, félretesszük.3. A csokis részhez a tojásokat, az olajat, a cukrokat és a tejet tálba mérjük és kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaóport és a legvégén az apróra vágott étcsokit is.4. A tortaformába kanalazzuk a csokis keverék felét, alaposan megszórjuk meggyel, majd ráadagoljuk a kókuszos masszát-kanállal adagoljuk - ez nem lesz olyan híg, mint a csokis, úgyhogy ügyesen kell, hogy nagyjából mindenhova jusson a kókuszosból. Kanál hátlapjával elegyengetjük a masszát, majd ráöntjük a maradék csokis részt lehetőleg úgy, hogy az egészet befedje.5. 25-30 percig sütjük.Szemfülesek észrevehetik, hogy ez tulajdonképpen a bounty-brownie meggyel megküldve és kicsit kevesebb cukorral.