Dinnyeleves sonkával

  • 2013.06.26.
  • 4

De nem ám simán dinnye, hanem paradicsomos. Jó, mi? Úgy van ez, hogy kaptam a debreceni Húsmanufaktúra üzlettől különleges sonkákat és ahhoz akartam készíteni valamit. A trükk ilyenkor csak az, hogy ha van a kezedben valami különleges, akkor különlegeset is akarsz csinálni, pedig ez igazából hülyeség, mert maga a cucc már eleve klassz, úgyhogy nagyot hibázni nem lehet, akkor sem, ha nem három napig állsz a konyhapult mellett. Így végül egy egyszerű, de kicsit a szokásostól eltérő ízű levest készítettem a fantasztikusan finom sonkachipshez. Ez most éppen mangalica sonka volt, de van ott még sok más is. Mármint a debreceni
Húsmanufaktúrában. Ami nem más, mint egy húsdelikátesz - bármennyire is fura ez a szó - tehát a főprofil, a spéci húsok mellett egyéb huncutságok is vannak: chutney-k, szörpök, lekvárok, stb. Úgyhogy hajrá debreceniek, örüljetek, mert van már ilyen üzlet otthon is. Mármint nekem otthon, mert bár már 15 éve nem élek ott, a mai napig azt mondom, hogy "(eredetileg) debreceni vagyok", elvégre ott nőttem fel.Szóval íme a honlap, van Facebook oldal és hírlevél is, és maga az üzlet pedig Debrecenben a Simonffy utca 2/a alatt van.Ez meg itt a recept.Hozzávalók:300 g sárgadinnye300 g görögdinnye200 g koktélparadicsom6 db bazsalikomlevél1 ek olívaolaj3 ek vörösborecetsó, borsnéhány szelet mangalicasonka1. A dinnyék magjait eltávolítjuk és a húsukat felkockázzuk. A koktélparadicsomot is feldaraboljuk.2. Mindent egy tálba adagolunk és botmixerrel turmixoljuk.3. A sonkaszeleteket száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, majd felszeleteljük.4. A levest a sonkachips-szel tálaljuk.