Mandulás-kókuszos rántott csirkemell, fetás uborka-cukkini salátával, lila édesburgonyával és fodros kellel

  • 2019.12.12.
  • 7

Hétköznapi vacsorára készült ez a bonyolultnak, meg időigényesnek tűnő fogás, de nem az, gyorsan elkészül, ráadásul szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.Az összetevők közül az egyetlen, ami talán nem minden piacon van, az a lila édesburgonya, de természetesen másikkal is tökéletes, itt csak a színhatás ami más. Fodros kel (vagy leveles kel) ma már sokak kertjében megtalálható, illetve nagyobb áruházakban bármikor kapható. Nyáron nagyon sokat kaptam édesanyám barátnőjétől a várkudui kertjéből (Erdély). Köszi Ildikó! :)A lila édesburgonyát és fodros kelt ezúttal az
édesburgonya.bio
webáruházból rendeltem (nem reklám) és nagyon elégedett vagyok a termékekkel! Patrik hozzátáplálása miatt szerettem volna bio zöldségeket vásárolni. Különben Lidl meg Aldiban is ennyiért van a nem bio és nem hazai édesburgonya...szóval érdemes hazai termelőket támogatni inkább!A mandulás-kókuszos panír ötlete a
Little Green Kitchen
szakácskönyvben van, de ők vegák lévén zöldségeket paníroztak benne.Fodros kel chips
már korábban is készült. Annyira finom ropogós, mindenképpen javaslom próbáljátok ki!Hozzávalók (3-4 adaghoz):400 g csirkemellfilé apróbbra darabolva40 g kókuszreszelék80 g őrölt mandula (héj nélküli mandula legyen őrölve)1/2 kk. kakukkfű1 csapott tk só2 tojás2-3 ek. (tönköly) finomlisztolívaolaj4 lila édesburgonya2-3 marék fodros kel4 lilahagymaFetás uborka-cukkini salátához:1 cukkini1 kígyóuborka1/2 csomag feta (100 g)1/2 tk. menta1/2 tk. oregano1/4 tk. bazsalikom3 ek olívaolaj400 g görög joghurt(só, ha szükséges, feta sós)A sütőt előmelegítem 200 fokra. Az édesburgonyákat alaposan megmosom majd egy tepsibe teszem. 200 fokon nagyjából 40-50 perc alatt héjában puhára sül.
Közben
3 tálban előkészítem a panírozáshoz a dolgokat. Egyik tálba teszek lisztet, a másikban a 2 tojást kissé megsózom, majd villával felverem. A harmadik tálba szórom a mandulát, a kókuszreszeléket, fél tk. sót és a kakukkfüvet. A darabolt csirkefalatkákat kissé megsózom (nálam összesen a csirkére kb. 1 tk só került ennek egy része a tojásba, másik a panírba, maradék a csirkehúsra). A csirkefalatokat előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a kókuszos-mandulába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem megkenem kissé olívaolajjal és 200 fokon 20 perc alatt megsütöm. Vele egyidőben mehet a sütőbe a szeletelt lilahagyma kissé megsózva, megolajozva. annak is nagyjából 20 perc kell. A fodros kelt megmosom, megszárítom, kissé sózom, löttyintek rá egy kevés olívaolajat és sütőpapíron 8-10 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha szélei már pirulnak és ropogós tapintásra.A salátához: nagy lukú reszelőn lereszelem a megmosott uborkát és cukkinit. Kissé megsózom, hagyom pár percet puhulni, majd kinyomkodom a levét. Adok hozzá szárított zöld fűszereket és belemorzsolom a fetát, végül összekeverem a görög joghurttal és löttyintek rá egy kevés olívaolajat.

A lila édesburgonyákat meghámozom, szeletelem, kissé sózom, a sült csirkefalatkákkal, ropogós fodros kellel és a fetás-cukkinis uborkasalátával kínálom.,