Brownie keksz

  • 2019.09.30.
  • 9

A brownie keksz a létező legcsokisabb keksz. Kívül roppan, belül puha. Érdemes a maldon sós verziót is kipróbálni, nekem nagyon ízlett!Hozzávalók (30 db):130 g vaj200 g étcsokoládé (nálam 70%-os callebaut)2 nagy (L-es) tojás250 g cukor130 g (tönköly) finomliszt30 g holland kakaó (3 ek.)1 tk. (foszfátmentes) sütőpor2 csipet só+maldon só a tetejéreA sütőt előmelegítem 160 fokra (légkeveréses). A vajat a csokival egy lábosban (vagy mikróban) megolvasztom. Hagyom hűlni, addig a tojásokat a cukorral habosra, kifehéredésig felverem robotgéppel (ez néhány percet igénybe vesz). A tojás-cukor keverékhez öntöm a csokis-vajas keveréket, robotgéppel összedolgozom, majd hozzáadom a liszt-kakaó-sütőpor-só keveréket és éppen csak összekeverem. A robotgépet félreteszem, spatulával a széleket is összedolgozom. Sütőpapírral kibélelek két nagy tepsit és púpozott teáskanálnyi kupacokat teszek a masszából kicsit távolabb egymástól. Néhány kekszre maldon sót, vagy egyéb nagyobb szemű sót szórok. A gyerekeknek nem jött be, de nekünk nagyon ízlett a sós! Az előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütöm. Mikor kiveszem még nagyon puhák, érdemes 5-10 percet a tepsiben hagyni, hogy megszilárduljon. Zárható dobozban tárolom.