Sajtos-cukkinis csirke

  • 2019.08.06.
  • 6

Gyors ebédre készült ez a sajtos-cukkinis csirke. Készült mellé egy fetás-joghurtos uborka és sült répa lilahagymával.Hozzávalók (2-3 adaghoz):300 g (belső) csirkemellfilé (nálam 6 szelet)1 kisebb cukkini3 szál bazsalikom1 gerezd fokhagyma1 ek olívaolajsó, bors,100-150 g reszelt gouda sajt (trappista, mozzarella is megfelelő)Fetás uborkához:1 kígyóuborka400 g görög joghurt200 g feta1 kis csokor petrezselyemsó, olívaolajSült répa:8 répa2 lilahagymasó, olívaolajA sült répával kezdek, a jól megmosott répákat karikára vágom, a lilahagymát szeletelem. Meglocsolom olívolajjal és sózom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 200 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütöm.Az uborkát lereszelem, hozzámorzsolom a fetát, hozzáadom az aprított petrezselymet és a görög joghurtot. Locsolok rá egy kevés olívaolajat és sózom, ha szükséges. Felhasználásig hűtőbe teszem.A csirkemellfiléket klopfolom, de nem túl vékonyra. Sózom, teszek rá egy kevés fehérborst. A cukkinit lereszelem, kinyomkodom a levét majd hozzáadom az aprított fokhagymát, a bazsalikomot, az olívaolajat és egy kevés sót. Alaposan összekeverem. A hús szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A sütőt előmelegítem 200 fokra. Minden hús szeletre kerül cukkinis feltét és egy jó adag reszelt sajt. Lefedem alufóliával és az előmelegített sütőben 15-20 percet sütöm, a végén leveszem az alufóliát és grill fokozaton pár perc alatt rápirítom a sajtot.