Töltött cukkini

  • 2019.04.29.
  • 3

Gyors ebédek egyike volt ez a töltött cukkini. Tepsiben sült lilahagymás krumplival tálaltam.Hozzávalók (2 adaghoz):1 (nagyobb) cukkini1 kis lilahagyma1/3 kápia paprikakis csokor petrezselyem1 ek. reszelt mozzarella (20 g)1 kisebb tojás1/2 tk. só1 tk. tejföl1 ek. (tönköly) zsemlemorzsaolívaolaj, sóA cukkinit hosszanti irányban félbevágom és kikaparom a belsejét. Aprítógépbe teszem a kikapart cukkinit, a megtisztított lilahagymát, paprikát, petrezselymet. Pulzálva aprítom. Kiszedem egy nagyobb tálba. Hozzáadom a tojást, a reszelt sajtot, a tejfölt, a zsemlemorzsát, majd nagyjából fél teáskanálnyi sóval sózom. A cukkiniket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy jénaiba teszem majd alaposan megsózom, locsolok rá egy kevés olívaolajat, végül megtöltöm a töltelékkel és előmelegített 190 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütöm. Az első 20-25 percben lefedve (akár egy másik sütőpapírral, vagy ha jénaiban készül, akkor annak a fedelével. A végén grillfokozaton rápirítok egy picit. Tepsiben sült lilahagymás krumplival tálalom.