Kókuszcsók

  • 2019.03.05.
  • 5

Maradék tojásfehérje felhasználása volt a cél, így készült ez a kókuszcsók étcsokoládé talppal.Hozzávalók (22 darabhoz):3 nagy tojásfehérje (100 g)csipetnyi só200 g cukor200 g kókuszreszelék50 g darált mandula1/2 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 1 tk. vaníliakivonat)50-100 g étcsokoládé (70%os Callebaut)A cukrot a kókuszreszelékkel, a mandulával és a vaníliával összekeverem egy tálban. A tojásfehérjéket a sóval lágy habbá verem, ne legyen teljesen kemény a hab. Spatula segítségével a habot a cukros kókuszhoz adom. Úgy fog tűnni, hogy a tojás alig tudja tudja felvenni a por állagú anyagokat. Ezt a morzsalékos masszát hűtőbe teszem 20 percre. Előkészítek egy sütőpapírral bélelt tepsit és előmelegítem a sütőt 175 fokra. Mérleggel fogom a kókuszcsókokat kimérni, 25 grammos legyen egy darab. Kanállal kis kupacokat formázok, kicsit össze lehet nyomkodni a masszát. 12-14 perc alatt megsütöm. akkor jó, ha a teteje már kissé aranybarna. Hagyom kihűlni. A csokit megolvasztom és a kókuszcsókok talpát belemártom. Hűtőben megdermesztem.