Mustáros-petrezselymes pulykacombfilé sült zöldségekkel és joghurtos spenóttal

  • 2019.02.11.
  • 8

Az előző bejegyzésemnél említettem, hogy a joghurtos spenót nem csak vegetáriánus fogásokhoz, hanem húsok mellé is tökéletes. Íme egy baconos-mustáros-petrezselymes pulykacombfilé.Hozzávalók (4 adaghoz):500 g pulykacombfilé (2 darab volt nálam)néhány szelet bacon (6-8)1 kis csokor petrezselyem aprítva2-3 tk. fokhagymapehely vagy 4-6 gerezd aprított fokhagyma4 ek. dijoni mustár1 ek. kacsazsírsó, borsköretnek sült zöldségek (itt éppen burgonya, cukkini, lilahagyma és konzervből vörös bab)joghurtos spenót receptje ITTA pulykacombfiléket egy tepsibe helyezem (aminek van fedele) sózom és szórok rá borst. Megkenem a mustár felével, megszórom a fokhagymapehely és petrezselyem felével. Ráteszem a vékony bacon szeleteket majd a maradék mustár, fokhagyma és petrezselyem megy rá, végül pedig a kacsazsír. Előmelegített 180 fokos sütőben nagyjából 50 percet sütöm lefedve, majd fedő nélkül rápirítok pár percet. Ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni hagyni kell kihűlni. Sült zöldségekkel, babbal és a joghurtos spenóttal tálalom.