Almapürés amerikai palacsinta

  • 2019.02.26.
  • 6

Már többször írtam róla, hogy a sok almát almapüréként tartósította nekünk anyósom, amolyan sűrű almalekvár alaposan összeturmixolva. A nagy részét gofriba használjuk fel, én szívesen eszem a zabkásámra és akkor itt egy újabb remek felhasználási lehetőség palacsintában.Hozzávalók (6-8 adaghoz):3 nagy tojás (L-es)250 g almapüré150 g görög joghurt100 ml tej1 tk. őrölt fahéj2 tk. foszfátmentes sütőporcsipetnyi só5 ek. kókuszolaj/olaj/olvasztott vaj150 g zabpehelyliszt100 g tönköly finomlisztsütéshez olaj/kókuszolajtálaláshoz juharszirup, rizsszirup, méz és gyümölcsökEgy nagyobb tálban a tojásokat habverővel kissé felverem, hozzáadom az almapürét, joghurtot, tejet, fahéjat, sót, sütőport, olajat és a liszteket. Alaposan összekeverem és hagyom 5-10 percet pihenni.Palacsinta serpenyőbe csöppentek egy kevés kókuszolajat és ha forró, akkor elkezdem hármasával sütni a tenyérnyi palacsintákat. Nagyjából 1-1.5 evőkanálnyi masszából készül egy palacsinta. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm közepes lángon.Tálalhatjuk juharsziruppal, mézzel, gyümölcsökkel vagy éppen hecsedli lekvárral. Másnap újramelegítve is szuper.