Sült paprika fetával és petrezselyemmel

  • 2018.08.02.
  • 1

A sült paprika annyira sokoldalúan variálható. Ez itt egy nagyon egyszerű, néhány hozzávalós saláta vagy nevezzen kenyérfeltétnek? Gyorsan elkészül, ha kicsit lehűl az idő készítsétek el.Hozzávalók (2 adaghoz):5 kápia paprika100 g feta felkockázva1 kos csokor aprított petrezselyemolívaolajsófriss kenyér vagy pirítós a tálaláshozA megmosott paprikákat egy jénai tálba helyezem, úgyhogy hogy egymás mellett legyenek. 200 fokos sütőben fedő nélkül nagyjából 30 perc alatt megsütöm. Kiveszem a sütőből, ráteszem a fedelét és hagyom pihenni, míg langyosra hűl. Addig előkészítem a fetát és a petrezselymet. A langyos paprikákat meghámozom, kimagozom, majd apró darabokra vágom. Összekeverem a fetával és a petrezselyemmel. Adok hozzá egy kevés olívaolajat és ízlés szerint sózom. Azonnal tálalhatom, vagy másnap hidegen is tökéletes.