Tortillatekercs zöldségekkel és grillezett sajttal

  • 2018.06.12.
  • 1

Tulajdonképpen maradékfelhasználás miatt született ez a tortillatekercs. De annyira finom volt és mutatós, hogy a másodikat végül lefotóztam. Ilyen az egyszemélyes itthoni gyors ebédem.Hozzávalók 1 adaghoz:2 kukorica tortilla (vagy bármilyen lepénykenyér, akár ilyen házi)2 szelet grillezett halloumi sajt (kontaktgrillen a legfinomabb)2 marék saláta (a legjobb a színekkertjéből a Lehel piacról szombatonként 32-es stand)2 sült répa (recept itt - vagy más fűszerezéssel - most éppen mézes-mustáros mázzal sütöttem)snidlinges tejföl (4-6 evőkanálnyi kell belőle): snidling+tejföl+görög joghurt+olívaolajA snidlinges tejfölhöz egy csokor snidlinget megmosok, megszárítom és apróra vágom. Egy nagy pohár tejfölhöz keverem, adok hozzá 1-2 evőkanálnyi görög joghurtot és sózom. Löttyintek bele egy kevés olívaolajat. Alaposan elkeverem.
A tortillalapokat forró serpenyőben pár perc alatt átmelegítem. Vagy frisset, házit sütök, ha van rá idő.Kanalazok rá bőven snidlinges tejfölt, ráaprítom a grillezett sajtot, sült répát, teszek rá friss salátákat. Szorosan feltekerem és akár félbe is vághatom és úgy tálalom.