Vegán palacsinta bodzavirággal

  • 2018.05.22.
  • 0

Palacsinta tojás és tej nélkül, ráadásul cukormentes. A tésztájába bodzavirág került, de ha nincs szezonja a bodzának, anélkül is tökéletes.Hozzávalók (12-14 arasznyi méretű palacsintához):1 közepes érett banán150 g körte-alma püré (nálam DMben kapható, cukormentes)2 dl. növényi tej (nálam rizs)1 tk. foszfátmentes sütőpor100 g zabpehelyliszt100 g tönköly finomliszt3.5 dl. szénsavas víz2 bodzavirág1 ek. kókuszolaj + még a sütéshezA pépesített banánhoz adom a körte-almát, beleöntöm a rizstejet, a liszteket, sütőport, adok hozzá szénsavas vizet, végül hozzáadom a bodzavirágokat is, szár nélkül és a kókuszolajat. A szénsavas víz mennyisége kicsit változhat liszttől függően. Akkor jó, ha kicsit sűrűbb a massza, de nem annyira mint egy amerikai palacsintáé. Nagyméretű serpenyőben nem sikerült szép palacsintákat sütni, de nagy arasznyi méretet könnyen meg tudtam fordítani. Forró serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt megsütöm a palacsintákat. Néha érdemes kókuszolajat kenni a serpenyőbe. Tálaláskor kerülhet bele mogyorókrém vagy csokikrém (DMben ebből is kapható vegán verzió). De akár meglocsolhatjuk juharsziruppal vagy mehet bele a maradék körte alma püre