Taco sült zöldségekkel, avokádóval és salsa szósszal

  • 2017.07.03.
  • 6

Mondanám, hogy ez is a gyors vacsorák egyike. De ez csak akkor igaz, ha előkészítünk mindent, illetve a szószt akár előző napon is el lehet készíteni. A ropogós tacoba került zöldcitromos avokádókrém, sült zöldségek (például ezek a gyönyörű színes répák), fűszeres sült pulykamell (vega verzió enélkül), salsa sósz, reszelt cheddar sajt és friss saláta.Hozzávalók (12 darabhoz, 4 adag):1 doboz taco ( 12 darab ropogós)Salsa szósz:1 nagy kaliforniai paprika12 koktélparadicsom2 gerezd fokhagyma6-7 szál petrezselyemzöld1 ek olívaolajsóAvokádókrém:2-3 avokádó (ha kisebb 3 is kell)
+ 1/2 zöldcitrom leve és sóSült zöldségek:2 édesburgonya1 csokor (5 darab répa)1 kukorica1 padlizsán1 kisebb cukkini5 gerezd fokhagymasó, olívaolaj500 g pulykamellfilé kockázva
+ 1/2 zacskó Fűszerész pulykasült keveréke (ennek hiányában cajun, zöldfűszerek pirospaprika)100-150 g reszelt cheddar sajtFriss aprított petrezselyem és vegyes
saláta a tálaláshozA salsa szószhoz egy jénai tálba teszem a megmosott és megszárított petrezselyemzöld felét (3 szálat), a felkockázott paprikát és félbevágott paradicsomokat, a megtisztított fokhagymát és előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Nem kell lefedni a jénai tálat. Ha megsült akkor botmixerrel pépesítem, hozzáadom a maradék friss petrezselymet, sót és az olívaolajat. Hűtőben pár napig eláll.
A pulykamell kockákat sütőzacskóban a fűszerkeverékkel megsütöm. 200 fokon 20-25 perc alatt készül el. Ha nincs kéznél a fűszerkeverék, akkor magunk is keverhetünk zöldfűszerekből és paprikából, esetleg cajunból.A sült zöldségekhez a megtisztított és felkockázott illetve karikára vágott zöldségeket (kukoricán kívül) egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem és meglocsolom olívaolajjal, sózom. Nagyjából 10 perccel később adom hozzá a kukoricát is (késsel levágtam a kukoricaszemeket). 200 fokon kb. 20-25 perc alatt elkészült a sült zöldség. Ezt akár a hússal együtt is lehet sütni.
Az avokádókat is pürésítem, adok hozzá lime levet és sót. A sajtot megreszelem (apró reszelőt választok).A taco héjakat 150 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt átsütöm. Minden tacoba került avokádókrém, sült zöldségek, sült hús, salsa szósz, friss petrezselyem és reszelt sajt.