Fűszeres csirkecombfilé karamellizált édesköménnyel, sült édesburgonyával és salátával

  • 2017.04.12.
  • 8

Jó hosszú címe van az ételnek. Ahhoz képest egyszerű elkészíteni, gyors vacsorának is tudom ajánlani. A húshoz elengedhetetlen a sok zöldfűszer a petrezselyem, snidling és ha van akkor metélőfokhagyma (ennek hiányában fokhagymával is el lehet készíteni). A sült édesköményt és édesburgonyát se felejtsétek el mellé tálalni. Úgy kerek az egész.Hozzávalók (3-4 adaghoz):Hús:500 g csirkecombfilé (6-8 darab)1 csokor petrezselyem1 csokor snidling1 csokor metélőfokhagyma2 ek. dijoni mustár (enyhén csípős)1 tk. őrölt pirospaprika3-4 ek. olívaolajsóÉdeskömény és édesburgonya:2 édeskömény2 édesburgonyaolívaolajsóegy kevés őrölt római köményTálaláshoz friss vegyes salátaA zöldfűszereket apróra vágom és összekeverem az olívaolajjal és mustárral. A combfiléket sózom, rászórom a paprikát. Minden combfilébe kerül 1 teáskanálnyi zöldfűszer keverék. Göngyölöm, majd hőálló tálba / jénaiba teszem. A maradék mustáros-olívás fűszer a tetejére kerül.Közben a megmosott, meghámozott édesburgonyákat kockázom, az édesköményt szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt jó nagy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, sózom, szórok rá egy kevés római köményt. A hússal együtt sütöm a sütőben.200 fokos előmelegített sütőben lefedve sütöm a húst 20-25 percet, majd grillfokozaton rápirítok további 5 percet. Az édeskömény és édesburgonyának a 200 fokon 20-25 perc elég lesz. Akkor van készen, ha az édeskömény széle kissé megpirult.Friss salátát tálalok a hús és zöldségek mellé.