Fodros kel cukkinivel, sült édesburgonyával és grillsajttal

  • 2017.03.20.
  • 6

Ahogy már hetedik éve írom a blogot azt veszem észre, hogy a torták, desszertek mindig nagyon népszerűek. A mindennapi gyors ebédek, vacsorák kevésbé keltik fel az érdeklődést. Pedig biztos vagyok benne, hogy minden tortakedvelő előbb valami sós finomságot eszik, hogy élvezhesse a desszertet :) Legalábbis mi így teszünk. Fontos nekünk a minőségi étel.A fodros kel különlegesebb összetevőnek számít. Korábban csak a Csörsz utcai biopiacon találtam, de megtudtam, hogy bizony a tesco is árulja. Szóval érdemes figyelni, gyönyörű mosott leveles kelt találtam (zacskóban árulják, akárcsak a salátákat).Hozzávalók (2-4 főre):1 vöröshagyma3 gerezd fokhagyma5 ek. olívaolaj10-12 zsályalevél1 répa1 cukkini150 g leveles kel (egy csokor)só2 édesburgonya1-2 csipet sókevés olívaolaj1 csomag halloumi grillezni való sajttökmag és retekcsíra tálaláshozA megtisztított hagymát és fokhagymát aprítóban darálom majd egy nagyobb lábosba teszem az olajjal együtt. A megtisztított répát szintén az aprítóban darálom (vagy reszelni is lehet). A cukkinit hosszanti irányban négybe vágom, majd vékonyra szeletelem. A fodros kelt, ha egészben van megmosom, kisebb darabokra vágom, megszárítom salátacentrifugában.A hagymákat az olajon üvegesre sütöm, hozzáadom a szétmorzsolt (aprított) zsályaleveleket a darált répát majd a cukkinit és a fodros kelt és végül sózom. Fedő alatt 8-10 perc alatt puhára párolom (érdemes egy kevés vizet hozzáadni).A meghámozott édesburgonyákat apró kockákra vágom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Meglocsolom egy kevés olajjal, sózom. A sajtot vékony szeletekre vágom, a krumpli mellé teszem. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészül (sajtokat érdemes fordítani, illetve a kisebb szeletek előbb elkészülnek, azokat korábban kiveszem)Száraz serpenyőben 1-2 marék natúr tökmagot megpirítok.Tálaláskor a fodros kelre édesburgonya, grillezett sajt, tökmag és retekcsíra is kerül (rambo retekcsíra).