Joghurtos pohárkrém amarettivel és bogyós gyümölcsökkel

  • 2015.06.22.
  • 7

Gyors és könnyű desszert bogyós gyümölcsökkel, görög joghurttal és amarettivel. A pavlova után ez diétásnak számít.
Hozzávalók (6 pohárhoz):350 g bogyós gyümölcs vegyesen (szeder, ribizli, málna, fekete ribizli)2 ek. nádcukor (40 g)20 darab amaretti800-900 g krémes görög joghurt (pohár méretétől is függ, hogy mennyi kellhet)Elkészítése nagyon egyszerű: a gyümölcsöket a cukorral összeforralom, hagyom teljesen kihűlni. 14 amarettit aprítóban darálok. Minden pohár aljába kerül egy kevés aprított amaretti (6 részre osztom) rá görög joghurt majd gyümölcsök, újra joghurt és végül gyümölcs. A tetejére tálaláskor kerül egy egész amaretti is. A pohárdesszertet csak tálaláskor állítsuk össze, viszont a gyümölcsöket akár előző napon is összeforralhatjuk.