Ribizlis tejespite mézzel
- 2013.06.26.
- 5
A tejespite igazi nyári desszert. Kerülhet bele szinte bármilyen gyümölcs, de a legfinomabb szerintem valamelyik bogyóssal. Gyorsan elkészül, utána már csak várni kell, hogy kissé kihűljön, mert akkor lesz szépen szeletelhető. Állagra szerintem amolyan sült puding a tésztája, lágyan krémes.Hozzávalók (20*20 cm-es tepsihez, de akár 20 cm-es kerek formában is süthetjük- fontos, hogy ne kivehető aljú tepsiben süssük, mert a tésztája folyékony)5 tojás160 g méz150 ml zsíros tej150 ml tejszín (nem főzőtejszín, hanem állati tejszín, 30%-os)35 g (tönköly)lisztkb. 200 g ribizliegy kevés vaj a tepsit kikenniA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tepsit kivajazzuk. A ribizlit megtisztítjuk és a tepsi aljára helyezzük. A tojásokat a mézzel alaposan elkeverjük majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, végül pedig beleszitáljuk a lisztet. A tojásos keveréket a ribizlikre öntjük úgy, hogy azok amennyire lehet a tepsi aljában maradjanak. Sütőbe tesszük és 35-40 perc alatt megsütjük. Még kissé remegős lesz a tészta amikor kivesszük, de ahogy hűl szépen összeáll. Ha kihűlt szeleteljük és akár porcukorral is kínálhatjuk.* Amennyiben nem savanykás gyümölccsel készítjük, szerintem egy picit kevesebb mézet használjunk (130-140 g).
Recept ötlet innen.
A szerzőről
Colors in the kitchen