Mángoldos pite

  • 2013.06.11.
  • 6

Hozzávalók (23*32es tepsibe):Pitetésztához:100 g vaj50 g tejföl (20%)1 nagy tojás (L-es)1 tk. só150 g tönköly finomliszt50 g teljes kiőrlésű tönkölylisztTöltelék:5 nagy tojás200 g tejföl
(20%)50 g reszelt Grana Padano100 g reszelt goudasó, bors ízlés szerint100 g mángold (levélnyéllel)A sütőt előmelegítem 190 fokra. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a tejfölt, tojást és a sót. Alaposan összedolgozom. Beleszitálom a liszteket. Kivajazott tepsibe helyezem úgy, hogy pereme is legyen. Vakra sütöm előmelegített sütőben 10-12 perc alatt (pitesúlyt használjunk, vagy alaposan szurkáljuk meg a tésztát, hogy ne púposodjon fel)A töltelékhez a tojásokat villával felverem, hozzáadom a tejfölt, a gouda sajtot és a Grana Padano felét. A mángoldot megmosom, salátacentrifugában megszárítom, felaprítom. Ha a pitetészta már majdnem kész (10-12 perc után) kiveszem, rászórom a mángoldot, ráöntöm a tojásos keveréket, majd a maradék Grana Padano sajtot. Végül ízlés szerint fűszerezem. Visszateszem 190 fokra további 20-30 percet és készre sütöm.