Zöldsaláta nyers cukorborsóval

  • 2013.05.30.
  • 0

Hétvégén a piacról gyönyörű szép lila cukorborsót sikerült vennem. Biztos láttátok már, ezzel készült a blog fejléce is. Az eladó javasolta, hogy inkább nyersen fogyasszuk, hőkezeléssel ugyanis, sok értékes anyag távozik. Kicsit harsogó, de ízre nagyon finom. A zöldet és lilát összehasonlítva szerintem a zöld az édesebb. Egy gyors salátába került.Hozzávalók (2-4 főre):egy kisebb fej saláta (kb. 200 g megtiszttva)100 g cukorborsó2 szál bazsalikom (nálam citromos)4 ek. szezámmag (vegyesen fehér-fekete)ízlés szerint maldon sóegy kevés olívaolajA salátát, bazsalikomot és cukorborsót megtisztítjuk és megmossuk. Centrifugában megszárítjuk majd felaprítjuk. A szezámmagot száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk. A salátát nyakon öntjük olajjal, beleszórjuk a magot, majd ízlés szerint sózzuk.