Hannah Swensen titokzatos esetei

  • 2013.05.24.
  • 8

Az ILLIA & CO. Kiadó
jóvoltából kipróbálhattam Hannah Swensen receptjeit. A sorozat eddig megjelent köteteiben sok recept jelenik meg csak úgy belefonódva a krimi történetbe, ezekből válogattak egy csokorra valót a Süti Éden receptkönyvébe. Tipikus amerikai finomságok receptjeit olvashatjuk benne. Nagyon igényes receptkönyvet foghattam a kezembe, sok érdekes és egyben igen egyszerű recepttel. Elsőként a Mandulás csók került asztalra. Nálunk nagy sikere volt!A Kiadó felajánlotta a Süti Éden receptkönyve két példányát az olvasóimnak. Egyet itt a blogon, másikat pedig a FB oldalon
fogok kisorsolni.Aki játszani szeretne az emailben jelentkezzen: colorsinthekitchen@gmail.com címem, a levél tárgya kérlek legyen "Hannah Swensen játék". Határidő: május 28 (kedd) éjfél, másnap sorsolok, hogy a könyv minél előbb a nyerteshez jusson.A Facebookon a bejegyzés alá kell majd megjegyzést írni. Természetesen mindkét helyen lehet játszani.És akkor jöjjön a mandulás csók receptje:Hozzávalók (nekem 60 darab süteményem lett):100 g vaj200 g cukor50 g barna cukor1 vanília kikapart magjai1.5 tk. szódabikarbóna1 tk. sütőpor1 tk. só100 g őrölt mandula2 tojás300 g (tönköly)liszt100 g süthető csokicsepp (csokichips)- vagy apróra vágott csokoládéA vajat megolvasztjuk (mikróban vagy lábasban), hozzákeverjük a cukrokat, a vaníliamagokat, szódabikarbónát, sütőport, sót és az őrölt mandulát. Hozzáadjuk a villával felvert tojásokat majd beleszitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a csokoládét. Nem kell robotgéppel dolgozni elég ha fakanállal összekeverjük. Diónyi gombócokat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, viszonylag távol egymástól, mert kissé el fognak terülni. Előmelegített sütőben,
175 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni. Kávé, tea, kakaó mellé kínáljuk.A receptkönyvet kedvezményesen itt tudjátok megvásárolni.