Áfonyás sült camembert

  • 2012.11.30.
  • 0

Az áfonya mifelénk nagyon népszerű gyümölcs, a málna után talán az egyik legnagyobb kedvenc (na jó, azt a kis lapos barackot is imádom). Szóval ha lehet kapni normálisat, akkor rendszeresen veszek, pedig elég drága.. A sajtsütést egyszer már mutattam, de akkor a kakukkfüves verzió volt soron, ez pedig a klasszikus rántott verzió nyomán készült, csak itt a bundát, meg a rengeteg elpocsékolt olajat kihagytam.Hozzávalók:
1 db kerek fadobozos camembert sajt (nem kell méregdrága, a középkategóriájú is tökéletes a célra)1 kis doboz áfonya (nem kienni belőle a legszebbeket, különben vehetsz még egy dobozzal :)1 tk vaj1 tk mézElkészítés:
A sajtot kiveszem a dobozból, kicsomagolom, majd vékonyan levágom a tetejéről a kérget. Közben bekapcsolom a sütőt, 140 fokosra melegítem. A sajtot megkenem a szobahőmérsékletű vajjal, és szép sorban elrendezem a tetején az áfonyaszemeket úgy, hogy előtte egyenként alul megszúrom őket késheggyel.A tetejére 1 teáskanál mézet csorgatok, majd visszateszem a doboz aljába, és így mehet a sütőbe. Addig sütöm, amíg az áfonya mélybordós-lilás lesz, és kicsorog
leve. Pirítóssal finom, forrón, frissen, ebben a hidegben tökéletes lélekmelegítő...