Alap gyümölcskenyér

  • 2012.10.01.
  • 7

A gyümölcskenyér a világ legjobban variálható süteménye. A tésztája nagyon sok "belevalót" elbír, tényleg csak a fantázián múlik, hogy milyen lesz a végeredmény. Karácsonyig készül még vagy 4-5 féle verzió, de ez most egy expressz gyümölcskenyér, barackkal és dióval.Hozzávalók:
5 tojás5 ek. cukor5 ek. liszt10 dkg. vaj1 kk. sütőpor2 marék dió2 marék vágott aszalt sárgabarackElkészítés:
A vajat mikróban 15 mp alatt megolvasztom, és alaposan kikeverem a cukorral és a tojások sárgájával. A fehérjét habbá verem, beleforgatom a vajas tojássárgájás keverékbe, majd a sütőporral elkevert lisztet is óvatosan belekeverem. Az aprított diót, és a picire vágott sárgabarackot is beleforgatom, itt nem kell lisztezni, csak simán belekeverni, majd mehet a sütőbe. 160 fokon tűpróbáig sütöm, kb 30 perc szokott lenni.Jó étvágyat :)