Gyors gombás csirkemell

  • 2012.08.20.
  • 5

Csirkemell, és gomba. Szinte mindig van a hűtőben egy adag, mert csokitortán kívül bármit lehet belőle készíteni. Elrontani nem lehet, a fűszeres fiókban mindig van megoldás egy-egy új verzióra. Most is a szükség hozta a megoldást, diétázó barátnő jött ebédre, így próbáltam kalóriaszegény fogást adni neki. A végeredményt nagyon megdicsérte. Köretként a múlt heti túrós kukoricasalátát készítettem el újra.Hozzávalók:
2 szép csirkemell25 dkg apró gomba1 ek mustár1 gerezd fokhagymaolívaolajsóborspár szál petrezselyemElkészítés:A csirkemelleket ujjnyi szeletekre vágom és a mustárt 2 ek olívaolajjal keverve a hússzeletekre kenegetem. Hűtőbe rakom 30 percre, közbe megtisztítom a gombát és falatnyi darabokra vágom. Pici olívaolajon megpárolom, sózom, borsozom, majd picit lepirítom és a gerezd fokhagymát áttörve hozzákeverem. Félrerakom. A húst grillserpenyőben pici olajon megsütöm, egy tálra rakom, majd befedem a gombával. Az egészet megszórom petrezselyemmel.Szolgálati közlemény: A Balzsam idén is részt vesz a Goldenblog versenyen. Ha tetszik amit láttál, olvastál, IDE kattintva lehet szavazni. Előre is köszönöm.