Chilis sajtleves variációk

  • 2012.08.10.
  • 1

Ez a leves a végtelenségig variálható, a receptben láthatjátok, hogy először egy alap készül, aztán sorolom, mi mindennel lehet egyedivé tenni, természetesen akinek van még ötlete, az megírhatja kommentben, örülni fogok neki.
Így összejöhet egy egész kis levesgyűjtemény :)Hozzávalók az alapleveshez:
Fél liter vízhez számolok 1 zöldségleveskockát, és két kis szem krumplit. A végén kell még bele 10 dkg reszelt Trappista, vagy Pannónia sajt.
Elkészítés:

A forró vízben feloldom a kockákat, és beledobom a cikkekre vágott krumplit. Megvárom, hogy teljesen puha legyen a krumpli, és botmixerrel simára turmixolom.Variációk:
Alapból reszelt Pannónia sajtot szoktam belekeverni, a sajtból teszek az asztalra is tálaláskor, mert van aki szereti utántölteni a levesét.- ha van időm gombát pirítok, olívaolajon, pici petrezselyemmel- párolt, vajon megfuttatott kelbimbó is mehet bele, isteni finom a végeredmény- egy kis bors is

mehet a tetejére.
- sütőben ropogósra sütött baconcsíkokat is lehet beletördelni, karakteres levesbetétként vendégségben nagy sikert arathat- sajtos crouton: apró kockákra vágott kenyeret olívaolajon, pici parmezénnal, zöldfűszerekkel megpirítok- és végül a kedvenc: Jamie füstös chilije, amit szerencsére most már sok közértben lehet kapni....