BBQ-s pirított kelbimbó tofuval, édesburgonyatésztával

  • 2017.01.09.
  • 2

Egyszerű, ízgazdag és nagyon finom. :) Sokan tartanak a tofutól, pedig egyszer egyszer igazán belefér. Aki pedig attól tart, hogy ízetlen ételt lehet készíteni belőle, az nagyot téved, itt a remek ellenpélda. Készítettem már tofuszeleteteket BBQ szósszal, most ismét ehhez nyúltam, csak került mellé még kelbimbó és spirálozott édesburgonya is. Remek fogás!Hozzávalók (1 főre)- fél csomag szójaszószos tofu (Lidl-ben vettem, 200 forint egy csomag, lehet natúr is)- 1 jó maréknyi friss kelbimbó- szezámolaj (1-2 evőkanál)- 1 evőkanálnyi BBQ szósz (én Whisky-s ízesítésűt használtam, de a sima is tökéletes)- 2 evőkanálnyi szójaszósz- csipet őrölt koriandermag- 1 édesburgonya fele- szezámmag a tálaláshozElkészítésAz édesburgonyát meghámozzuk, majd én egy zöldségspirálozóval (Intersparban párezer forintért kapható) felvágtam (felspiráloztam?, hogy mondják ezt?). Ennek az eszköznek a híján lehet zöldséghámozóval is felcsíkozni, vagy csak simán hasábokra vágni. Egy serpenyőben egy pici vízzel (2-3 evőkanálnyi) pár perc alatt megpuhítjuk. Nem szabad túlfőzni, ne legyen szottyos.
A serpenyőt kitöröljük, majd egy kevés szezám, ennek híján olívaolajon megpirítjuk a kockákra vágott tofut, és az elfelezett kelbimbókat. Ha megpirult és a kelbimbó is nagyjából megpuhult (nem kell neki sok idő) hozzáadjuk a BBQ szószt, szójaszószt és az őrölt koriandermagot.
Az édesburgonya spirálocskákra pakoljuk a kelbimbós szószt (?) és megszórjuk szezámmaggal.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat illetve szeretnél egészséges főzős videókat nézni keress meg facebookon! :)