Lenmag kréker vörös káposztás mártogatóssal (vegán, paleo)

  • 2016.07.31.
  • 3

Megint egy mártogatós finomságot készítettem, mert egyszerűen oda vagyok a kencékért. Legújabb kedvencem ez az édeskés barbaque szószos lilakáposztás, amibe egy olcsó, egyszerű és mindenmentes lenmagoy krékert nyomkodtam. Nagyon finom lett, kicsit "halas" íze van a krékernek. Legközelebb fogok hozzá szezámmagot is és napraforgómagot is törni, hogy még izgalmasabb legyen az íze. :)Hozzávalók- 1 bögre lenmag- 1 bögre langyos víz- só, bors, tetszőleges szárított fűszerek, nálam fokhagyma granulátumElkészítésA lenmag 3/4-ét lisztté őröltem a kávédarálóval, a maradékot pedig enyhén szétzúztam (egészben hagyva nem tudnak a vitaminok kioldódni a szervezetben, kvázi változatlanul halad át a testen). Összekeverjük a vízzel és pár percig állni hagyjuk egy sűrű, kocsonyás anyagot kapunk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, majd folyton vizezett kanállal (érdemes egy vizes tálkát oda készíteni) vékonyra kisimítjuk a papíron. Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz a végén.Előmelegített 160°-on körülbelül egy óráig sütjük. Akkor jó, ha ekkor már el lehet választani a sütőpapírról. Ekkor megfordítjuk és a már kihűlő sütőben hagyjuk kiszáradni. (Én egyszerűen a rácsra pakoltam a darabokat, de lehet a tepsiben is hagyni.)A mártogatós alapját az édesítővel megpárolt vörös káposzta adta, amit összeturmixoltam egy jó evőkanál BBQ szósszal. Pici só és petrezselyem került még bele, zseniálisan finom lett!A krékereket egy üveg edénybe zárva a kamrában tartom.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :)