Szezonja van: MÁJUS-JÚNIUS

  • 2016.05.17.
  • 8

A májusban és júniusban termő szezonális zöldségekhez és gyümölcsökhöz készítettem egy listát alapanyagonként külön választva. Remélem megkönnyíti a tájékozódást és jó ötleteket ad újabb családi kedvencek beiktatására. A teljesség igénye nélkül most 4 fő alapanyagot szedtem össze, de ne aggódjatok a lista folyamatosan bővül!EPERA legszebb gyümölcssalátaBanános epres smoothieBazsalikomos panna cotta epres öntettel (paleo)Eper, avokádó és pisztáciaEpres crumble (morzsasüti)Epres kókuszos palacsintatortaEpres pohárdesszertEpres sajttortaEpres spenótos saláta sült sajttalGyümölcsös joghurtos müzlireggeli"Karamellás" pohárkrémKókuszos epres fagylaltLevendulás eperszörpMandulás szamócás piteNarancsos epres gyümölcssalátaRebarbara és eper joghurttalSPÁRGABaconba bújtatott spárga mártogatóssal és tojássalBorsópüré pirított spárgával, tojássalFehér spárga pirított mandulávalSpárgás sajtos frittataTavaszi quinoa salátaTavaszi sült zöldség salátaTejszínes spárgakrémleves zöldborsóvalSPENÓTBableves spenótos pistou-val"Chips" padlizsános spenótos mártogatóssalCsicseris spenótos curry 10 perc alattEpres spenótos saláta sült sajttalMedvehagymás spenótos gnocchi paradicsomszószbanSpenótfőzelék buggyantott tojássalSült padlizsánsaláta pikáns mártással, spenót ágyonSütőtökös spenótos csirkecurry (paleo)ZÖLDBORSÓ