Fekete babos brownie

  • 2016.04.21.
  • 1

Láttam egy nagyon jó videót a youtube-on, ahol fekete babból készítettek brownie-t. Nagyon tetszett a recept, így amikor egy bioboltban járva megpillantottam egy fekete bab konzervet rögtön lecsaptam rá. Nagyon finom puha intenzíven csokoládés ízű süti lett, a húgom egy pillanat alatt elfogyasztotta. Fekete bab helyett szerintem használható más semlegesebb ízű bab is, például fehér bab, de ebben az esetben világosabb lesz a színe. Vegán, laktózmentes, tojásmentes, gluténmentes zabpehely használata esetén gluténmentes étrendbe illeszthető.
Hozzávalók- 1 konzerv fekete bab átöblítve és lecsepegtetve- 2 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)- fél csésze zabpehely töret- csipet só- 1/3 csésze juharszirup*- 2 evőkanál kókuszvirágcukor*- 1/4 csésze kókuszolaj- fél kiskanál sütőpor- fél csésze apróra vágott étcsokoládé vagy csokicsepp* Használható szirup helyett édesítő is, ebben az esetben kell majd egy kevés vizet pluszban hozzáadni. Kókuszcukor helyett is használható édesítő. :)ElkészítésMinden hozzávalót összemérünk és összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, akkor mehet hozzá 2-3 evőkanál víz. Egy sűrű, de jól kenhető masszát kell kapnunk.Spatulával hozzákeverjük a csoki cseppeket, elkenjük egy kicsi formában és szórunk egy kevés csokit a tetejére is. 180°-on 15- 20 percig sütjük, míg a teteje matt színű nem lesz.Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről.