Amarántos cukkini fasirt Blogkóstolóra

  • 2016.04.13.
  • 4

Blogkóstolóra készítettem ezt a cukkinis puffancsot, Cheftündér receptje alapján. Eleinte nem akartam változtatni sokat, csak kisebbre vettem az adagot, de mivel nem nagyon szeretek bő olajban sütni, ezért végül kevés kókuszolajon pirítottam át. A puffasztott amaránt a végén került bele, mert picit hígnak éreztem a tésztát (bár a tojás miatt úgy is összeállt volna), és különben is volt itthon egy zacskó puffasztott amarántom, amit igyekszem minél változatosabban felhasználni. A fasirt nagyon nagyon jól sikerült, szépen megpirult, belül puha, szaftos maradt. Az amaránt íze nem túl hangsúlyos, de állagban sokat ad hozzá. Vegetáriánus hamburger fasirtnak is zseniálisan jó!Hozzávalók (5 darabhoz)- 1/2 nagyobb cukkini- 1 tojás- 2 csapott evőkanál liszt (nálam Graham)- só, bors, 1 gerezd fokhagyma- 3 evőkanál puffasztott amaránt- kókuszolaj- saláta- tejfölös mártogatós: 1 evőkanál tejföl, só, bors, pár csepp citromléElkészítésA cukkinit nagy lukú reszelőn lereszeljük és besózva állni hagyjuk pár percet, majd kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Összekeverjük a tojással, liszttel és a fűszerekkel, majd ha van adunk hozzá amarántot is.Egy serpenyőben annyi kókuszolajat melegítünk, hogy az alját kb. fél centi vastagon bevonja. Egy kanállal a masszát a serpenyőbe adagoljuk. Ha megpirult az egyik oldala megfordítjuk. 5 darab lesz belőle.Salátával és pici sóval, borssal és pár csepp citromlével kikevert tejfölös mártogatóssal tálaljuk.Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!