Sütőtökös granola

  • 2016.03.09.
  • 4

Pár napja sütöttük meg az idei tél utolsó sütőtök adagját. Ebből készült ez a fantasztikusan finom, illatos, karácsonyi ízeket idéző fűszeres müzli. A sütőtökhöz fantasztikus az étcsoki és a kókusz. Érdemes kipróbálni, különleges és igazán finom!Hozzávalók (4-5 adaghoz)- 2 bögre zabpehely (egész)- 2 evőkanál lenmag (opcionális)- 80 g sült sütőtökpüré (kb. fél bögre)- 1 kiskanálnyi fahéj- 1 csapott kiskanál őrölt gyömbér- 1 nagy narancs reszelt héja- 2 evőkanál kókuszolaj- 5 dkg cukornak megfelelő édesítő- 2 evőkanálnyi juharszirup (tetszőlegesen más édesítő)- 1 maréknyi kókuszchips- 5 dkg cukormentes étcsokiElkészítésA zabpelyhet és a lenmagot egy tálba mérjük, összekutyuljuk.A tököt, kókuszolajat, édesítőket, fűszereket összeturmixoljuk. Egy sűrű püré lesz belőle.A zabos keverékhez adjuk és összeforgatjuk, hogy a massza mindenhol bevonja a zabot. Sütőpapírral lefedett sütőlemezre halmozzuk a keveréket és szépen eloszlatjuk, majd 190°-on időnként átkeverve addig sütjük, míg meg nem pirul.Ha majdnem kész, akkor rászórjuk a kókuszpelyhet, ennek tényleg egy-két perc kell.
Ha kihűlt hozzákeverjük a csokit.Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
:)