Petrezselymes fokhagymás fűszervaj

  • 2015.07.05.
  • 3

Riasztó, milyen drágán adják a boltok a különféle fűszervajakat. Pláne, hogy az otthoni előkészítése nem csak nagyon egyszerű, hanem tetszés szerint variálhatunk is az ízekkel. Macerásnak sem nagyon mondható, inkább csak nehéz leírni, hogyan is kell összetekerni körülötte a fóliát. Bátran próbáljátok ki, mert tényleg feldob minden ételt! :)Hozzávalók
- 5 dkg vaj (szobahőmérsékletű)- 2 szál petrezselyem- 2 levél zsálya- egy csipet só- frissen őrölt bors- 1 gerezd fokhagyma- pici frissen reszelt citromhéj (1/4 citromé)ElkészítésA vajat kikeverjük az apróra vágott/zúzott/reszelt hozzávalókkal.Egy folpack fóliára kanalazzuk a vajat, majd a két végével ügyeskedve szaloncukor formát készítünk belőle. A két végén összecsavarjuk, majd mehet a hűtőbe, ahol szépen visszadermed.
HasználataHasználható, akár a rendes vaj, kenyérre (vagy annak alternatíváira) kenve, de sütéshez is remek (olívaolajjal párosítva). A leggyakoribb felhasználása az, amikor a kész sültekre pakolják, amikor az még forró, így gyönyörűen ráolvad. Lehet vele sült zöldségeket sütni, vagy nagyon finom a sült/főtt kukorica tetején is.

Címkék

Fűszervaj Tipp