Gnocchi paradicsommártásban juhtúróval és kolbászchipssel

  • 2015.07.10.
  • 3

Már a múltkori bejegyzésemben áradoztam a zellergnocchimról, így most itt nem teszem meg. Viszont a mártás (arról még nem volt szó! :D) elképesztően jó! A paradicsom édesre sül, az egész kicsit szirupos állagú lesz. A fokhagyma illata belengi a konyhát (nálam ez hatalmas nagy pluszpont) és az egészhez jön még egy adag zsálya és petrezselyem, tiszta nyár az egész! És még az összeállításról nem is beszéltem. Van ugye a ruganyos állagú tészta, amit kellemesen bevon az ízes paradicsomszósz, a juhtúró kicsit ráolvad a forró tésztára, a kolbászchipsek pedig elképesztő ropogósak. Az egészet pedig a vágott petrezselyem frissíti fel. Nagyon nagyon jó étel, kár kihagyni! Akár rendes gnocchival (aki eheti), vagy tésztával, de érdemes kipróbálni!!Hozzávalók (1 főre)- 8-10 dkg gnocchi- 1 paradicsom- 2 levél zsálya- 2 ág petrezselyem- só, bors, 1 gerezd fokhagyma- pár szelet (5-6) nagyon vékonyra szelt kolbász (csípős)- juhtúró a tálaláshoz (kb. 1 kiskanálnyi mennyiség)HozzávalókA gnoccit lobogó sós vízben kifőzzük.
A paradicsomot nagyon apróra vágjuk (így nem lesz zavaró a héja az ételben, de meg is lehet hámozni). A kolbászokat pár csepp olívaolajban ropogósra sütjük, majd a visszamaradt kolbászzsírhoz adjuk a fokhagymát (apróra vágva), paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és elkezdjük szétfőzni. Ha elfőtte a levét mehet hozzá egy kevés víz, de mindig csak egy kevés, hogy ne ázzon el. Mehet bele az apróra vágott zsálya és petrezselyem (kicsit ebből félretettem a tálaláshoz).
Ha a gnocchi feljön a víz felszínére (1-2 perc), akkor leszűrjük és a kész mártásba forgatjuk. Nagyon szépen beszínezi és magába szívja a tészta a szószt. Kitálaljuk, megszórjuk juhtúróval és a kolbászkarikákkal és mehet rá a petrezselyemzöld is.