Sült zöldség saláta pestós fűszervajjal

  • 2015.06.06.
  • 6

Még maradt egy kevés pestóm, ebből készítettem egy nagyon nagyon finom és izgalmas fűszervajat, amit egy meleg, pirult salátára olvasztottam. Nagyon nagyon finom így a diéta! Persze tudom, hogy a vaj az egyik főgonosz az alakjukra vigyázók szemében, azonban szerintem néha egy egy ilyen fogás is beleférhet a fogyókúrába, hiszen sokkal ízesebb, mint a sima párolgatott zöldségek. Ha a fűszervajat nem is használjátok, azért a zöldségeket időnként süssétek meg, egy új világ fog a szemetek előtt nyílni ezzel az elkészítéssel.Hozzávalók
Ami van otthon. Nálam:- 2 répa- 1 brokkoli- 1 nagy fej hagyma- 1/2 maradék lilahagyma- 10 dkg spárga- 4 koktélparadicsom- 1 szárzeller- 2 gerezd fokhagyma- 1 púpos kiskanálnyi sűrű pesto- 3 kiskanálnyi puha vaj (!)- só (a pesto sósságától függ a mennyisége)- 1/2 gerezd fokhagyma- vékony feketeerdei sonka ElkészítésA pestós vajhoz valókat kikeverjük, majd egy folpackra halmozzuk és ügyesen feltekerve a két oldalát megcsavarva egy hengerré formázzuk. Hűtőben, vagy ha sietünk fagyasztóban megdermesztjük. (A felére lesz szükség.)A zöldségeket feldaraboljuk és egy tálba pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a megdermedt vajból pár szeletet elhelyezünk rajtuk és grill fokozaton megsütjük a zöldségeket. Tálaláskor esetleg lehet rá tenni még egy szelet vajdarabot, ami szépen ráolvad. Én köré pakoltam 1-2 szelet vékony feketeerdei sonkát, így kicsit laktatóbb volt. :)