Blogkóstoló - Svéd citromtorta

  • 2014.01.07.
  • 1

Már ugyan készítettem egy
tejpitét
a
Blogkóstolóra, de
Zsuzsi oldalát
böngészve találtam még egy receptet, amit feltétlen ki szerettem volna próbálni. Sőt, igazából ezt szerettem volna először, de mivel ez a recept is egy blogkóstolós finomság (Zsuzsi anno
Gasztromanótól
készítette el ezt a tortát) ezért kicsit csalásnak éreztem. Mindenesetre gondoltam azért a játékba belefér, pláne így második versenyzőként. A süteményről: fergeteges. Nagyon jó. Az előírt citrommennyiségnél (1 db) kevesebbet használtam, de így is kellően citromos lett. Nagyon jó recept, egyszerű, gyors, nem macerás és nagyon finom puha.
Hozzávalók- 2 tojás- 15 dkg olvasztott vaj- 10 dkg liszt- 15 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- fél citrom leve és 1 citrom héja- hámozott mandulaforgács a tetejére (elhagyható)ElkészítésA tojást a cukorral sűrűre kevertem, belecsepegtettem a citromlevet, hozzáadtam a héjat, lisztet, majd végül az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett formába (kicsi) öntöttem, megszórtam a mandulával.150°-os sütőben sütöttem 25-30 percig. Porcukorral megszórva vagy magában nagyon finom.