Mézes mustáros pulykaszárny

  • 2013.07.12.
  • 8

Édes, mustáros, fokhagymás és borsos. Nagyon intenzív ízű hús, de nem tolakodóan az. Nekem nagyon ízlett. A pácot ízlés szerint variálhatjuk: lehet mustárosabb, vagy édesebb, de mustár helyett használhatunk ketchupot is, úgy még ragacsosabb lesz. Pikánsabbá tehetjük csilivel vagy kezeletlen narancshéjjal. Jó étvágyat hozzá.Hozzávalók- 3 db pulykaszárny (nekem 1,3 kg)- 4 ek olívaolaj- 2 ek mustár- 2 ek méz- fűszersó, bors,
- 3 gerezd fokhagymaElkészítésA húst mossuk meg és a csontok találkozásánál vágjuk ketté egy nagyon éles késsel.
A sütőt melegítsük elő 200°-ra.A többi hozzávalót keverjük össze egy tálban. (A fokhagymát pépesítve vagy apró kockákra vágva.) A keverékkel kenjük meg a húsok mindkét oldalát, majd egy kiolajozott tepsibe tegyük be őket bőrrel lefelé.
Süssük fél óráig így, majd fordítsuk meg a husikat és még fél óra alatt pirítsuk meg. Ízlés szerint krumplival, rizzsel vagy csak salátával tálaljuk.

Címkék

Hús Ebéd