Lusta asszony túrótortája

  • 2013.07.15.
  • 2

A világ legegyszerűbben elkészíthető túrótortája. Na jó, ez az állítás meglehet, hogy túloz, de nem sokat, ugyanis a torta nagyon gyorsan elkészíthető, roppant egyszerű és nagyon finom. Az egyik kedvenc sütim. Minden lusta, vagy éppen fáradt háziasszony álma egy ilyen desszert. Lekvárokkal vagy kompóttal tálalhatjuk, de porcukorral megszórva is nagyon finom, mert a tészta egyáltalán nem száraz! Hozzávalók- fél kiló túró- 7 ek. búzadara- 7 ek. kristálycukor- 5 tojás (szétválasztva)- 2 csomag vaníliás cukor- 4 nagy ek. tejföl - 1 citrom reszelt héja (elhagyható)- 1 kis marék mazsola ElkészítésA tojásfehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük habosra a cukrokkal, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót is.
A sütőt melegítsük elő 180°-ra, egy tortaformát pedig készítsünk elő. (Sütőpapírral béleljük, vagy vajazzuk és lisztezzük ki.)
A habot óvatos mozdulatokkal keverjük a masszához, majd öntsük a formába és 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.