Bazsalikomos kukoricaleves füstöltsajttal

  • 2013.07.07.
  • 5

Nagyon finom. Nagyon. Nagyon. Nagyon. A második bejegyzésem a blogon ez a leves volt egy kicsit másképp. Most tettem bele egy kis bazsalikomot is, ami nagyon jót tett az amúgy is fantasztikus levesnek. A kukorica, a füstölt sajt és a bazsalikom olyan természetesen olvadnak össze az ember szájában, és olyan harmonikusak egymással az ízek, hogy az bámulat. Akit zavar, hogy egy kicsit szemcsés a leves, amiatt, hogy a kukoricát nem lehet teljesen leturmixolni, az szűrje le.
Hozzávalók- 2 kisebb konzerv kukorica- tej- só, bors, 1 leveskocka, vegeta- 5-6 nagyobb levél friss bazsalikom- 1 kiskanál szárított bazsalikom- 5 dkg füstölt sajt ElkészítésFél liter vizet forraljunk fel a leveskockával egy szórásnyi vegetával.
A kukoricát turmixoljuk le annyi tejjel amennyi éppen ellepi. Keverjük hozzá a reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomot. Frissen őrölt borssal és a maradék bazsalikommal ízesítsük.
A turmixot öntsük bele a forró levesalapba, és forraljuk össze. Ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük.
Bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.