Mandulás kétszersült

  • 2013.06.20.
  • 3

Családi találkozó lesz hétvégén. Eddig 110 a bejelentett résztvevő, és ez még csak a család fele. Mindezt azért említem meg, mert én kaptam azt a feladatot, hogy süssek. Persze mindenki más is süt, de én valami olyasmit szerettem volna, ami különleges - valószínű rengeteg linzer és meggyes kavart süti lesz - és nem olvad szét a napon. A kétszersült a legjobb megoldás erre az alkalomra. Sok lesz belőle és nem olvadékony. A mandula miatt ugyan egy kicsit drága, de különleges és finom ropogós kekszet készíthetünk belőle. Egyébként ez a süti a maradék tojásfehérjék felhasználására is ideális.Hozzávalók- 6 tojásfehérje- 25 dkg porcukor- 25 dkg liszt- 1 csomag vaníliás cukor- 25 dkg egész héjas mandulaElkészítésA tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrokat és verjük tovább. Az átszitált lisztet is apránként keverjük bele. Eddig lehet robotgéppel dolgozni. Ezután kézzel (vagyis fakanállal) nagy mozdulatokkal keverjük el benne a mandulát.Öntsük kivajazott kilisztezett őzgerincformába és 30-40 perc alatt süssük készre 180°-on.Vegyük ki a sütőből, és azonnal csomagoljuk be szorosan egy nedves konyharuhába. Hagyjuk pihenni 3-4 órát.
Ha eltelt a pihentetési idő nagyon éles késsel vágjunk vékony (1 mm-es) szeleteket a tésztából.
A szeleteket tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük ropogósra.
MegjegyzésNagyon sokáig eláll.