Habos kakaós sütmény

  • 2013.05.31.
  • 9

Ennek a süteménynek a receptjét az egyik barátnőm édesanyjától kaptam. A süti tésztája nagyon könnyű, a hab pedig finom édes, és ezt a két réteget egy kissé savanykás szilvalekvár köti össze. Csak annyit tudok mondani, hogy mindenkinek érdemes kipróbálni.Hozzávalók- 4 tojás (szétválasztva)- 30 dkg cukor- 10 dkg margarin- 3 dkg kakaó- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor- 2 dl tej- szilvalekvárElkészítésA tojássárgáját a fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint és alaposan keverjük össze.
A száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport és a kakaót szitáljuk össze, majd felváltva a tejjel öntsük a tojásos keverékhez folyamatos kevergetés mellett.
Sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe oszlassuk el a masszát. Kicsit nehéz szétkenni, mert elég sűrű. ha végképp nem sikerül szétkenni, akkor nedves kézzel tapicskoljuk a tepsibe.
Előmelegített sütőben 180°-on süssük meg 20 perc alatt.
A tojásfehérjéket verjük fel. Amikor már habosodik apránként adjuk hozzá a maradék cukrot. Verjük kemény habbá.
A meleg tésztára kenjünk bőven szilvalekvárt, majd kenjük rá a tojáshabot is. Villával díszíthetjük hullámokkal.Tegyük vissza a sütőbe pár percre, míg a hab megpirul a tetején.
Kockákra vágva tálaljuk. Megjegyzés
Ha nincsen szilvalekvárunk, nem baj, lehet használni bármilyen savanykás lekvárt.