Serpentini tenger gyümölcseivel

  • 2013.04.13.
  • 1

Ez a recept nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom és különleges is. A mascarpone, ami krémessé teszi az egész ételt, nagyon feldobja. Bár a tészta nem tartozik a kifejezetten fogyókúrás ételek közé, ahogy a mascarpone sem, mégis szerintem ez egy könnyű vacsora vagy ebéd lehet egy fárasztó nap után/közben.
Hozzávalók- 500 g serpentini (vagy tetszőlegesen már tészta)- só, bors - 1 csomag tenger gyümölcsei vegyes (előfőzött, fagyasztott, 500 g)- fél citrom leve- egy evőkanál vaj vagy margarin (én enyhén sózott Bords Evet használtam)- 2 gerezd fokhagyma - 2 evőkanál mascarpone (kb 100 g) - díszítésnek citrom karikaElkészítésA vajon egy picit megpirítjuk a pépesített fokhagymát, majd rádobjuk a kiolvasztott tenger gyümölcseit és 15-20 perc alatt megpirítgatjuk. Hozzáadjuk a citromlevet is.Egy fazékban vizet forralunk, részünk bele egy kevés olajat és egy nagy csipet sót, majd ha felforrt kifőzzük benne a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt. A mascarponét összekeverjük ízlés szerinti sóval és borssal. A forró tésztához keverjük, majd hozzáadjuk a megpirított tengergyümölcseit is. Citromkarikával díszítjük.

Címkék

Tészta Vacsora Ebéd