Medvehagymás langalló

  • 2013.04.14.
  • 2

A medvehagymás receptek elözönlötték az internetet. Nem csoda, hiszen most van a szezonja. A medvehagyma nagyon egészséges, hiszen csökkenti a magas vérnyomást, tisztítja a szervezetet, enyhíti a fejfájást, jó a hasmenésre és a szorulásra is, valamint tisztítja a vért is. Nagyon sok ételhez felhasználható, krémlevesekbe, pogácsákba, sós muffinokba nagyon jól illik. Én kenyérlángost csináltam belőle ebédre. Nagy sikere volt.Hozzávalók- 5 dkg élesztő
- 2 dl + 2 dl tej- 50 dkg liszt
- 1 tojás- 1 nagy csipet só- 20 dkg reszelt sajt- 40 dkg tejföl- bacon ízlés szerint (én 6 szeletet használtam, de a család férfi tagjai kevesellték)- 15-20 levés friss medvehagymaElkészítés2 dl tejet megmelegítünk, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10-15 perc alatt megkelesztjük.Az élesztőhöz adjuk a tojást, a liszt felét és a maradék tejet, és alaposan összegyúrjuk. Adunk még hozzá lisztet, annyit, hogy jó állagú kelt tésztát kapjunk. Meleg helyre tesszük és lefedve 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán négyszög alakúra nyújtjuk és egy tepsire tesszük. 200°-on 15 percig sütjük.A szalonnákat felkockázzuk, és megpirítjuk.A tejfölt elkeverjük a sajttal, és az apróra vágott medvehagymával.A tésztát kivesszük a sütőből, megkenjük a tejfölös keverékkel, megszórjuk a baconnal, és visszatesszük még 10-15 percre a sütőbe. Akkor jó, ha a széle megpirult.

Címkék

Tészta Ebéd