Medvehagymakrémleves parmezános pirítóssal

  • 2013.04.15.
  • 4

Már írtam receptet a medvehagymáról (itt) de még egy zacskó medvehagyma volt (és még maradt) a hűtőben, amit el kellett valahova sütni, vagy jelen esetben inkább főzni. Ez a recept nagyon laktató, és olcsó, ráadásul az üde zöld színével hamisíthatatlan tavaszi hangulatot teremt. Hozzávalók- 4 kis burgonya- só- 1 leveskocka (vagy ételízesítő ízlés szerint)- 1 marék friss medvehagyma (15-20 levél)- 2 ek. tejszín- 1 zsemle, vagy 1-2 szelet kenyér- olaj- 1 ek. reszelt parmezán (vagy reszelt trappista ízlés szerint)ElkészítésA krumplikat hámozzuk meg és 1-1,5 liter sós vízben főzzük puhára.A medvehagymát mossuk meg, a kilógó szárakat vágjuk le, majd vágjuk nagyobb darabokra a leveleket.
A krumplihoz adjuk hozzá a leveskockát, dobjuk bele a medvehagymát, és csurgassuk bele a tejszínt. Ha több levest szeretnénk, akkor most adjunk hozzá vizet, és fűszerezzük.Botmixerrel krémesítsük a levest.Egy kevés olajon pirítsuk meg a kockákra vágott zsemlét, vagy kenyeret, majd adjuk hozzá a parmezánt és forgassuk össze. Pirítsuk aranybarnára.MegjegyzésA leves kissé sűrű lesz, aki hígabban szereti több vízzel, vagy kevesebb krumplival főzze.Ha nincs otthon parmezán, akkor reszelt sajtot szórjunk a levesbe, az is nagyon finom amikor ráolvad... :)

Címkék

Leves Ebéd Zöldség