Kókuszos rizsgolyó fehércsokival

  • 2013.04.15.
  • 3

Nem rég a Wasabiban ebédeltem, ahol desszertnek egy nagyon érdekes édességet szolgáltak fel. Kókuszos tejberizs féleséget barack- kiwi és eper öntettel. Nagyon ízlett. A közepében egy fehércsoki darabka volt, ami igazi meglepetés volt nekem. Annyira ízlett, hogy elhatároztam, itthon is megcsinálom. Ezt a receptet ötlöttem ki. Ugyan nem volt annyira borzasztó finom, mint a Wasabis, de ez is nagyon ízlett.Hozzávalók- 1 bögre rizs- 1 + 1 dl víz
- 3,5 dl tej - 4 ek. kókuszreszelék- 1 ek. vaníliás cukor- 2 ek. kristálycukor- fehércsoki (1 körömnyi darab/golyó)- tálaláshoz csokiöntet, lekvárok, mazsola, kókusz stb.Elkészítés1 dl forró vízbe teszünk 1 evőkanál kókuszt. Lefedjük és pár órára, vagy akár egy éjszakára is állni hagyjuk. (Ha van kókusztejünk, akkor ez a lépés nem szükséges.)A rizst alaposan megmossuk hideg vízzel, majd ráöntjük a maradék vizet, a tejet és felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a cukrokat, az állott kókuszos vizet (kókusszal együtt) és hozzáadjuk a maradék kókuszreszeléket.
Addig főzzük, ameddig a rizs megpuhul.
Hagyjuk hűlni egy ideig, majd - ha még formázható, de nem forró - vizes kézzel gyúrjunk belőle golyókat. A közepükbe nyomjunk egy darab csokit. Ez meg fog olvadni. Aki nem akarja, hogy megolvadjon, az akkor dolgozzon a rizzsel, amikor az már teljesen kihűlt.Ízlés szerint bármivel tálaljuk.