Savanyúkáposztás pogácsa

  • 2019.01.20.
  • 7

Mi legyen a vacsora, hogy ne mindíg
vajas kenyér,
felvágott, és a "C" vitamin bevitelről is gondoskodjunk ☺☺☺☺Adott volt egy csomó savanyú káposzta, egy kis maradék sonka, pár szelet szalámi, egy kis igazi házi húsos szalonna, de nem sorolom, hogy még mi, majd a hozzávalókból kiderül →→→→Először is kezdjük azzal, hogy egy kérdésre válaszolok? Milyen az új tűzhely?
Hát ez egy egyszerű, de most már azt mondhatom, hogy a legkönnyebben
elrontható
piskótát, és ezt a kelt tészta jellegű pogácsát is kitünően sütötte, így aztán vette, veszi az akadályokat. Nem kell mindíg sok százezer ahhoz, hogy egy olyan sütőt vegyünk, amivel ezeket a finomságokat elkészíthessük.
S akkor lássunk hozzá a savanyúkáposztás pogácsa -lépésről-lépésre- elkészítéséhez.
Itt ugyan már a végtermék, de még az utolsó tepsiben sül a szélekből újra összehajtogatott pogácsa, de ezeket már egy kicsi pogácsa szaggatóval formáztam.
S akkor lássuk a hozzávalókat:
(egy adaghoz)
50 dkg liszt25 dkg savanyú káposzta5 dkg puha vaj1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl1 tojás2 dl langyos tej2,5 dkg friss élesztő1 kávéskanál cukor1-2 csipetnyi sóA tetejére, kenéshez1 tojásVigyázat!!!!!
Én nagyon sokat akartam, ezért a fenti hozzávalókat háromszoroztam. Ha esetleg, mondom esetleg ha marad, lefagyasztjuk