Almás palacsinta

  • 2019.01.05.
  • 9

Almás palacsinta, túró és barack lekvár töltelékkel

(ezek nem a klasszilus vékony palacsinták, de a reszelt alma miatt nem lehet vékonyra sütni, viszont annál sokkal finomabb)Hozzávalók: 15 db nagy méretű, és 18 db kisméretű palacsintához.70 dkg liszr7 dl tejszódavíz
(kb 7 dl)
3 db
M-es tojás6 db nagyobb reszelt almasó1 dl olaj
Túrótöltelék a nagy
méretű palacsintákhoz0,5 kg túró3 ek tejfölízlés szerint folyékony édesítő2 evőkanál vaniliás cukor1 citrom reszelt héja és leveA kisebb méretű palacsinták töltéséhez: baracklekvárElkészítése:A tojást felvertem, hozzádtam a tejet,
az 1 deci olajat,

sóztam, majd beleszitáltam a lisztet. Jól összekevertem és szódavízzel hígítottam. A 6 db hámozott almát belereszeltem. Rövid ideig pihentettem, majd egy jó minőségü teflon palacsintasütőben kisütöttem.
A palacsintasütő közepében minden palacsintánál egy csepp olajat használtam.
Amíg a tészta pihent, addig összeállítottam a túró tölteléket.
0,5 kg túrót áttörtem, adtam hozzá 3 evőkanál
tejfölt, 2 evőkanál

vaniliás cukrot, 1 citrom levét és reszelt héját, folyékony édesítőt.
Sütéskor minden palacsintánál 1 csepp olajat tettem a palacsintasütő aljába. Több nem kell, mert a tésztában is van kevés olaj.
Ebből a mennyiségből 15 db nagyméretű és 18 db kisebb méretű almás palacsinta sült. A kicsiket baracklekvárral töltöttem.