Krumplis pogácsa

  • 2018.12.31.
  • 0

HOZZÁVALÓK1 kg liszt50 dkg főtt áttört krumpli hidegen2 dl tejföl3 egész tojás +1 tojás a kenéshez1 kocka élesztő (5 dkg)3 teás kanál só35 dkg margarin10 dkg zsír1 teás kanál cukor,3 dl langyos tej20 dkg trappista sajtELKÉSZÍTÉSA lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, majd a cukros tejben felfutott élesztőta 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkánformázzuk, puha tésztát kapunk.Kinyújtjuk, majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk10 perc pihenés, majd megint nyújtás, zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihentetés és még egy nyújtás, zsírozás szimpla hajtás nyújtástojással lekenés sajt reszelés és szaggatás sütőpapírral bélelt tepsibe sütésforró 220 C fok sütő kb 20 perc.Szilveszterre való tekintettel másfél adag készült (a receptben megadott: 1 adag)