Gulyásleves

  • 2018.03.09.
  • 8

Kerülgettem egy adag marhahúst a fagyasztóban, mert már gusztusom sincs a húsevéshez, de valamit kell belőle készíteni. Így került sor a gulyáslevesre. Húzódzkodtam tőle, de végül is jó étvággyal elfogyasztottuk.

A levest pörköltfőzéssel kezdtem. Ella intelligens kuktában készült, csak úgy mindent bele módszerrel.
A kukta edényének aljára (saját eltevésű) darabolt vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fél fej fokhagymát, kevés köménymagot, kevés sót
és fűszerpaprikát
adtam. 1 dl vizet öntöttem rá, és a lezárt kuktát kétszer inashús programra
állítottam és otthagytam, hogy főzzön!
A kukta tetejét nem vettem le, hagytam, hogy saját maga engedje fel a gőzt.
A sárgarépát, fehér répát, krumplit megtisztítottam, felapróztam és hozzáadtam a pörköltalaphoz, 3 dl vizet öntöttem még rá. Újra lezártam a kuktát, és 12 perc kézi beállítással készre főztem.
Isteni finom volt!