Bundás (rántott) hús diétásan Szafi lángos lisztkeverékkel
- 2018.03.29.
- 4
Nagyon szeretjük a csirke mellet, a sertés bordát. Természetesen rántva, de a -szinte- minden mentes diéta miatt sokáig nélkülöztük. Viszont amióta Szafi termékeiben felismertem, hogy pl a lángos lisztkeverékből nem csak lángost lehet sütni, hanem tökéletes bundát varázsolhatok a húsok köré, na azóta megoldódott a fantasztikus bundás (rántott) hús és minél többet készítem annál finomabb minden egyes alkalommal. Így volt ez ma is. Csak az a gond, hogy soha sem sikerül csak 2 adagot sütni
❤❤❤❤❤❤Tökéletes örömmámor, hogy másnapra is marad belőle ✌✌✌✌✌✌A bunda elkészítése:3 db tojáscsipet só,3 evőkanál (púpos) lisztkeverék2 vőkanál pecsenye zsír (olvasztva)1/4-ed mokkáskanál sütőpor (vízben gyorsan feloldva és a masszába rakva)
kb 2 dl vízkézi habverővel gyorsan összekevertem és
20 percet hagytam pihenni.
Jól besűrűsödött, ezért még apránként adagoltam hozzá egy kis vizet. Jó sűrű maradjon a massza! (mit egy sűrű palacsinta tészta)
kb fél kg csirkemell volt felkockázva, de gondoltam egyet és egy óriási zacskóba raktam a kockákat kicsit megsóztam, és a zacskón keresztül egy klopfolóval megütögettem mindkét oldalát, de csak annyira, hogy ne kocka legyen.
Serpenyőben nagyon kevés mangalica zsírt és egy kevés kókuszzsírt hevítettem. A "mellcsíkokat" vagy lapocskákat -úgy nevezzük, ahogy jól esik- kisebb tálba rakott rizslisztbe megforgattam, majd a masszába átraktam, s innen kerültek a jó meleg zsiradékba. Ilyen csinos kis falatok lettek.
Itt látszik, hogy nem vékony a mell hús, viszont a bunda a legtökéletesebb.
Ez a fajta bundázott hús sokkal lassabban sűl, mint általában a rántott szelet,de az is biztos, hogy soha meg sem ég!!
Sült krumplival fogyasztottuk, ami egy fantasztikus kütyüben készül. Olaj nélküli fritőzben.
A szerzőről
Viki Egyszerű Konyhája